Folyamatosan érkeznek az MAN telephelyére a miskolci villamosok dizájnját megkapó új buszok

Folyamatosan érkeznek az MAN telephelyére a miskolci villamosok dizájnját megkapó új buszok
2015. december 11., péntek - 10:00

December végére az utolsó darabja is megérkezik az MAN tiszaújvárosi telephelyére annak a 75 db CNG üzemű autóbuszból álló flottának, amely 2016-tól áll a miskolci lakosság szolgálatába. A járművek gyártása év közepén kezdődött Németországban. Az elmúlt napokban pedig "saját lábon", folyamatosan érkeztek a buszok Tiszaújvárosba, ahol az MAN szakemberei az utolsó „simításokat”végzik el rajtuk.

A buszok megkapják a miskolci villamosok dizájnját; így egységes arculatú közösségi közlekedést szolgáló flottája lesz a városnak. Emellett beállítják az  utastájékoztató rendszert, ami a buszok forgalomba állásának egyik alapkövetelménye. Az ütemezés szerint a buszok leghamarabb jövő év január-februárban állhatnak majd forgalomba. Ezzel párhuzamosan zajlik a munka az MVK miskolci telephelyén is, ahol a buszok üzemanyagtöltő állomását építik.

A forgalomba álláshoz  az autóbusz-vezetők gyakorlati oktatására is szükség van, a sofőröknek az autóbuszok menet-, és fizikai tulajdonságainak megismerése után, egyelőre utasok nélkül kell vezetniük az új autóbuszokat. Így jövő év elején már Miskolc utcáin is feltűnnek majd  az új buszok, bár utazni egyelőre még nem lehet rajtuk. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázat segítségével Miskolc 40 db szóló és 35 darab csuklós CNG üzemű autóbuszt vásárolt. 

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email