magyar / english
Itt vagyok: › 

Turistáknak

Hasznos infók Miskolcra érkező vendégeknek

Miskolc főbb látnivalói közösségi közlekedéssel jól és könnyedén megközelíthetők. Autóbusszal vagy villamossal eljuthatunk a Barlangfürdőhöz és a csónakázó tóhoz Miskolctapolcára, a Palotaszállóhoz, a Hámori-tóhoz vagy a vízeséshez Lillafüredre, de a diósgyőri vár vagy akár a szépen felújított belváros is könnyen megközelíthető a miskolci vonat- és a buszpályaudvarról.

Autóbusz és villamos járatok

Amennyiben vonattal érkezünk a városba, úgy a Tiszai pályaudvarra érkezünk.

 • A pályaudvarról a Belvárosba az 1-es vagy a 2-es jelzésű villamossal 6-8 perc alatt, átszállás nélkül juthatunk el.
 • Diósgyőrbe az 1-es jelzésű villamossal mintegy 30 perc alatt juthatunk el – szintén közvetlenül, átszállás nélkül.
 • Lillafüred, illetve Ómassa – a villamosról Felső-Majláth végállomáson történő – átszállással, az 5-ös és 15-ös jelzésű autóbuszokkal érhető el körülbelül 15 perc alatt (Felső-Majláttól számítva).
 • Miskolctapolcára legegyszerűbben úgy látogathatunk el, ha a pályaudvarról induló 1-es vagy 2-es jelzésű villamosról a Szinvapark megállóhelynél leszállunk, majd a Centrum megállóhelynél felszállunk a 2-es, illetve 20-as jelzésű autóbuszra.
 • A Miskolci Állatkert és Kultúrparkba átszállással juthatunk el. Az 1-es autóbuszról Felső-Majláthon leszállunk, majd ott a ZOO, igény szerint közlekedő járatot kérve közvetlenül feljuthatunk a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba.

Amennyiben távolsági autóbusszal látogatunk Miskolcra, a Búza térre érkezünk.

 • A Búza térről a Belváros gyalog pár perc alatt megközelíthető.
 • A Belvárosból Diósgyőrbe az 1-es jelzésű villamosokkal könnyedén, 20-22 perc alatt kiérhetünk.
 • Lillafüredre, Ómassára átszállással juthatunk el. Az 1-es autóbusszal, vagy az 1-es villamossal közvetlenül kijutunk Felső-Majláthra, ahol átszállva az 5-ös, 15-ös jelzésű autóbuszokra egyszerűen megközelíthető Lillafüred illetve Ómassa.
 • Miskolctapolca a Búza térről 2-es, illetve 20-as jelzésű autóbusszal 20 perc alatt közvetlenül elérhető.
 • A Miskolci Állatkert és Kultúrparkba átszállással juthatunk el. Az 1-es autóbusszal Felső-Majláthig utazunk, ott leszállunk, majd a ZOO, igény szerint közlekedő járatot kérve közvetlenül feljuthatunk a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba.

Az autóbusz és villamos járatokra jegyet kell váltanunk. Ezt megtehetjük akár elővételben a jegy-és bérletpénztárakban, de a járművezetőnél is. Felszállásra az első ajtót, leszállásra a hátsó ajtókat vehetjük igénybe.

Jegytípusok

 • Vásárolhatunk gyűjtőjegyet, amely 10 darab vonaljegyet tartalmaz, amely a város közigazgatási határán belül
 • Utazhatunk 24 órás jeggyel, amely a vevő kérésének megfelelően feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra) számított 24 órán keresztül érvényes.
 • Válthatunk 3 és 7 napos turista jegyeket is, amelyek a rajtuk megjelölt kezdőnap 0 órájától az azt követő második, illetve hatodik nap 24. órájáig érvényesek az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül. A 7 napos turistajegy névre szóló, csak egy személy használhatja.
 • Tanulók számára váltható 5 és 10 fős kombinált 24 órás jegy, amely a feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra) számított 24 órán keresztül érvényes és jogosít az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra, átszállásra Miskolc város közigazgatási határán belül, a 7-es autóbusz viszonylat esetében a Keleti kapu megállóhelyig.
 • Felnőttek számára is lehetőség van 5 és 10 fős 24 órás kombinált jegy megváltására, ez a napijegy szintén a feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra) számított 24 órán keresztül érvényes és jogosít az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra, átszállásra Miskolc város közigazgatási határán belül, a 7-es autóbusz viszonylat esetében a Keleti kapu megállóhelyig.
 • Lehetőségünk van hétvégi családi jegy vételére is (egy vagy két felnőtt és legfeljebb három 14 éven aluli gyermek részére), amely a megjelölt hétvégén szombat 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes az MVK Zrt. járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül.
 • Hosszú, ünnepi hétvégéken az MVK kedvezményt nyújt, ezekről a facebook-on és a vállalat honlapján is adunk aktuális információkat.

Jegyárak

Gyűjtőjegy 2.800 Ft
24 órás jegy 1.600 Ft
Turistajegy 3 napra 3.000 Ft
Turistajegy 7 napra 3.900 Ft
Hétvégi családi jegy 2.900 Ft
Csoportos kombinált tanuló 24 órás jegy 5 főig 3.500 Ft
Csoportos kombinált tanuló 24 órás jegy 10 főig 7.000 Ft
Csoportos kombinált felnőtt 24 órás jegy 5 főig 4.500 Ft
Csoportos kombinált felnőtt 24 órás jegy 10 főig 9.000 Ft

Miskolc Pass Turisztikai Kártya

Ismerje meg a Miskolc Pass turisztikai kártya által nyújtott kényelmet, takarékosságot! 15 ingyenes szolgáltatás, korlátlan közösségi közlekedés, számtalan kedvezmény 1 kártya! www.miskolcpass.com

További információval állunk rendelkezésre

Amennyiben bővebb felvilágosításra, további utazási információkra lenne szükségünk, vagy észrevételünk, kérésünk van a város közösségi közlekedésével kapcsolatban, felkereshetik az MVK Zrt. Közönségszolgálati irodáját a Szemere u. 5. sz. alatt, telefonon a 06-46-504-810-es számon, e-mailen az iroda@mvkzrt.hu címen, ahol készséggel állnak rendelkezésünkre.

Utazzon velünk a Facebookon is, ahol ezeket az információkat is megtalálja.