Őszi menetrendi változások 2014. szeptember 1-től

Őszi menetrendi változások 2014. szeptember 1-től
2014. augusztus 18., hétfő - 17:15

2014. szeptember 1-től megkezdődik az iskolai tanév, befejeződnek a nyári szabadságolások, a magasabb utazási igényekhez igazodva életbe lép az őszi menetrend. Járataink a tavaly őszi menetrendhez hasonló sűrűségben fognak közlekedni, de a most véget érő nyári menetrendi időszak alatt történt módosításokkal és az utasok által kért apróbb módosításokkal korrigáltuk azokat.

A menetrendkönyv pdf formátumban letölthető erről a linkről:

 

Az iskolai időszakban megnövekvő igényekhez igazodva a fontosabb változások:

  • Szeptember 1-től a reggeli és délutáni csúcsidőben a korábbi évek gyakorlatának megfelelően sűrűbben közlekednek a következő járataink: 1A, 3, 3A, 4, 6, 7, 16, 19-67, 29, 31Y, 32, 35, valamint az 1-es és 2-es villamosok.
  • Az egyetemisták utazási igényéhez igazodva szeptember 7-től, vasárnaptól indul az ME járat, szeptember 8-tól, az egyetemi szorgalmi időszak kezdetétől pedig ismét közlekedik a 22-es járat, melynek indulási időpontjait az órakezdésekhez igazítottuk.
  • Utaskérésre a 31Y viszonylaton az Avas kilátó végállomásról többlet indulási idők beépítésével biztosítjuk a Budapest felé induló Intercity vonatokhoz a csatlakozást.

Társaságunk szeptembertől újabb utasbarát módosításokat vezet be:

  • Az autóbuszmenetrendek mellett ősztől a villamosmenetrendbe is bekerültek a garantáltan alacsonypadlós járatok, hogy a mozgásukban korlátozott, nehezen mozgó utasaink számára lehetőséget biztosítsunk utazásaik megtervezésére, úti céljuk kényelmes és biztonságos elérésére.
  • Indul a valós idejű utastájékoztatás azokon a LED-es kijelzőkön, amelyek Miskolcon több mint 100 helyszínen kerülnek ki a megállókba, lefedve ezzel a város teljes villamos vonalát, számos autóbusz megállóhelyet és az autóbusz végállomásokat is.
  • A fejlesztésnek köszönhetően telepítésre kerültek új menetrend-tervező, szerkesztő szoftverek is, és egy új diszpécserszoftver, amellyel már a megállókban is elérhetővé válik a valós idejű SMS- és webszolgáltatás, valamennyi megállóhelyen lekérdezhetővé válik a menetrend szerint közlekedő járatok valós idejű érkezése az okostelefonokon is.
  • A nyári időszakban új típusú menetrend került ki a villamosmegállókba, amelyek már az adott megállóból történő indulási időt jelezik. Ennek az új menetrendnek az az előnye, hogy már nem kell számolgatni, hogy megtudjuk, mikor érkezik a járat a megállóba. Az ősz folyamán az autóbusz megállókban is fokozatosan megjelennek ezek az új típusú menetrendek, amelyek szintén az adott megállóból történő indulásokat tartalmazzák.
  • A fejlesztések során honlapunkat, a www.mvkzrt.hu oldalt is utasbarátabbá tesszük egy saját útvonaltervező modullal, amelyen járataink valós idejű helyzete is elérhető lesz.

Cserélődnek a szerelvények a villamosközlekedésben

Kérjük, hogy villamosainkkal ne megszokásból közlekedjenek, hiszen az új miskolci villamosok érkezésével az MVK Zrt. fokozatosan cseréli le a régi SGP és Tátra típusú járműveit a Skoda típusúakra. A járműcsere miatt előfordulhat, hogy a Vasgyárba nem csak SGP, hanem Tátra, vagy éppen Skoda típusú villamos fog közlekedni. Kérjük ezért, hogy felszállás előtt nézzék meg az érkező szerelvény viszonylatszámát, hogy azok milyen jelöléssel közlekednek.