Megérkezett Miskolc hetedik új villamosa is

Megérkezett Miskolc hetedik új villamosa is
2014. június 2., hétfő - 11:00

A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt június 2-án hétfőn este újabb jelentős állomásához érkezett: megérkezett a hetedik új Skoda villamos!

7. Skoda villamos

A hetedik jármű június 2-án az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba. Az átlépés és a szállítás zökkenőmentesen volt ismét, így „menetrend szerint" este fél kilenckor érkezett meg Miskolc hetedik új villamosa a városi közlekedési vállalat telephelyére.

Mielőtt Miskolc hetedik új villamosa forgalomba áll és szállítja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán való 100 %-os megfelelését. Jelenleg a hatósági vizsgák jogerőre emelkedését várjuk, ennek birtokában további villamosok állnak forgalomrba.

Júniusban, a szállítási ütemterv szerint még 4 új villamos érkezik Miskolcra.

2013 nyarán érkezett az első és a második, 2014 áprilisában a harmadik, a negyedik és az ötödik, még májusban a hatodik Skoda gyártmányú villamos.

Idén még 22 új villamos érkezik Miskolcra

Terv szerint ebben az évben 24 új villamos érkezik: még 4 új villamos júniusban, 3 júliusban, 2 augusztusban, 4 szeptemberben és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 első negyedévében még két új Skoda villamos kerül leszállításra, így lesz teljes Miskolcon a 31 darabos új villamosflotta, amely teljes egészében leváltja a régieket.

A Közlekedési Operatív Program keretében megvalósuló „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése" című projekt összköltsége 37.658.167.000 Ft, amely 33.707.373.000 Ft összegű támogatással valósul meg, az Európai Unió és az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával.