2013. június 17-től, hétfőtől lép életbe az új nyári menetrend

2013. június 17-től, hétfőtől lép életbe az új nyári menetrend
2013. június 14., péntek - 23:45

A miskolci városi közlekedésben a járatok a tavaly nyáron már megszokott követésekkel közel megegyezően közlekednek, azonban kisebb módosítások a menetrendben szinte minden viszonylat esetében történtek annak érdekében, hogy összehangoltabb legyen a menetrend és jobb átszállást biztosítson a járatok között. Az apróbb módosításokon túl 2013 nyarától Utasaink számára több kedvező menetrendi változásra is sor kerül, az új nyári menetrendeket Utasaink érdekeit szem előtt tartva alakítottuk ki.

Főbb változások:

69-es Diósgyőrig, sűrűbb hétvégi villamosközlekedés, ZOO járat - igény szerint.

Részletek:

A villamosközlekedésben:

Az 1-es villamosok esténként és szombaton napközben sűrűbben közlekednek.

Az autóbusz-közlekedésben:

Változik a 69-es autóbusz útvonala: utasaink kérésére újra eléri a Diósgyőri városrészt, ami azt jelenti, hogy minden második járat Felső-Majláth helyett Diósgyőrből indul, ahol átszállási kapcsolatot teremt az 1-es villamossal és az 1-es autóbusszal. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Diósgyőr Vártól induló és oda közlekedő járatok nem érintik Felső-Majláth-ot, ezért az 1-es villamosról vagy autóbuszról történő átszállás előtt kérjük, tájékozódjanak az átszállás helyéről a menetrendkönyvből, vagy töltsék le a hírhez kapcsolódó, 69-es járatról szóló szórólapunkat.

Sűrűbben közlekednek a 35-ös járatok hétvégén, napközben

 

Az átszállások megkönnyítése érdekében:

  • a Zsolcai kapuban: a 3-as, 3A-s, 4-es, és 7-es járatok a Búza térnél mindkét irányban megállnak a Zsolcai kapuban is az 1-es, 1A-s járatok megállóiban (kivéve a 3A-st, mert ez a járat csak a Balaton utca irányába érinti a Zsolcai kaput), gyors átszállási lehetőséget biztosítva a járatok között.
  • a 24-es autóbuszok indulási időpontjai néhány perccel változnak a 3A-sról a 24-esre történő átszállás biztosítása érdekében.
  • A Tiszai pályaudvaron az órák 40. percében induló 21-es és 31-es járatok a beérkező InterCity vonatok pár perces késése esetén diszpécseri intézkedésre legfeljebb 2 percet várnak az átszállás biztosítása érdekében.
  • A 20G-s és 32G-s éjszakai járat ezentúl a Belvároson át közlekedik. A Villanyrendőrnél, illetve a Szinvaparknál a villamosról való átszállással gyors eljutást biztosítanak az Egyetem, illetve az Avas felé. Ezzel megvalósul éjszakánként Tapolca és az Egyetem felől is az átszállásos eljutás az Avasra.

Módosulnak az indulási időpontok egyes napszakokban a 2, 12, 20, 14, 14H-s viszonylatokon, a 14-es autóbusz a nyári időszakban az Egyetemvárost nem érinti.

Az alábbi viszonylatokon hétköznap hasonlóan a korábbi évekhez a nyári iskolai szünet miatt csökkenek a fordulószámok: 1A, 3, 3A, 4, 6, 7, 16, 19, 67, 29, 32, 35.

Zé-nulla-nulla: irány a Vadaspark!

Új járat indul Felső-Majláth és a Vadaspark között ZOO jelzéssel az igény szerinti közlekedési rendszerben. Ez azt jelenti, hogy aki ezzel a járattal kíván utazni, annak a járat iránti igényét indulás előtt legkevesebb 30 perccel előbb jelezni kell az ingyenesen hívható (06) 80/296-890-es telefonszámon vagy az MVK Zrt. honlapján (www.mvkzrt.hu) az Igénybejelentés gombra kattintva. A ZOO busz csak akkor közlekedik, ha hívják! Az igény szerint közlekedő járatokat és azok indulási időpontjait a hírhez tartozó képre kattintva tekinthetik meg.

Bízunk benne, hogy a változások az Önök megelégedését és a városi közösségi közlekedés javulását szolgálják. Reméljük, hogy az új menetrendekkel érintett vonalakon az utazásaink jelentősen könnyebbé, az átszállások pedig tervezhetőbbé válnak. Célunk, hogy a későbbi hálózati és menetrendi változások során még több viszonylaton vezessük be az utasbarát menetrendet, megkönnyítve utasaink mindennapi közlekedését és a városon belüli átszállások tervezhetőségét.

A menetrendkönyv elérhetőségei

A menetrendkönyvet már letöltheti az MVK honlapjáról (www.mvkzrt.hu), valamint minden kedves utasunk 150 Ft-ért vásárolhatja meg az MVK Zrt. bérletpénztáraiban.

A nyári menetrendről utasaink honlapunkon, a www.mvkzrt.hu és Facebook oldalunkon ahttps://www.facebook.com/mvkzrt tájékozódhatnak.

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email